Stimată doamnă/Stimate domn,

Ediția a VII-a a Festivalului Doinelor continuă minunata tradiție a acestor locuri, pentru că există păstrători dedicați ai celor mai sfinte lucruri pe care le are poporul român.

Doamna europarlamentar PPU-sl, Maria Grapini, inițiatoarea Legii costumului popular românesc, iubitoare de tradiții, este un model în acest sens, activitatea sa, din țară și din PE, fiind dedicată promovării românismului!

Sâmbătă, 8 septembrie, la Muzeul Satului din Timișoara, doamna europarlamentar Maria Grapini și reprezentanții Asociației Culturale Constantin Brâncuși respectiv Casa Doinelor oferă timișorenilor și timișenilor un nou eveniment de suflet, în cadrul acestei noi ediții a Festivalului Doinelor.

La ora 11, evenimentul debutează cu un simpozion internațional, iar, de la orele 16, pe scena Muzeului, se va desfășura spectacolul folcloric.

Ansambluri folclorice, fanfară, soliști ai cântului popular, doinitori din frunză, dar și istorici, oameni de cultură, profesori, din România și Serbia, închină ediția cu numărul VII Măriei Sale, Doina!

Evenimentul din 8 septembrie, susținut de către doamna europarlamentar Maria Grapini, este organizat sub egida Centenarului României.