Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, i-a scris președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în debutul anului, mai precis pe 7 ianuarie, solicitându-i să intervină imediat și ferm în privința discriminărilor evidente pe care le practică Austria, pe tema alocațiilor destinate copiilor cetățenilor non-austrieci.

Grapini a mai făcut, atunci, un pas oficial în cadrul campaniei proprii de susținere a cetățenilor români din diaspora, de apărare a drepturilor și libertăților pe care aceștia le au, grație Tratatului de aderare la Uniunea Europeană.

Marți, 22 ianuarie, umanista a primit răspunsul din partea președintelui CE, în care Juncker precizează foarte clar că atenția sa pe această speță este una majoră.

“Stimate membru onorabil,

Aș dori să vă mulțumesc pentru scrisoarea dvs. din 7 ianuarie 2019 care a exprimat îngrijorarea cu privire la criteriile pentru alocația copiilor pentru cetățenii UE care au reședința în Austria. Am luat notă de conținutul său cu atenție.

Scrisoarea dvs. a fost transmisă deputatului Marianne Thyssen (e-mail: Marianne TIIYSSEN (a) .ec europa, eu), membrului Comisiei însărcinat cu ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitate a forței de muncă. Doamna Thyssen examinează punctele pe care le-ați ridicat și vă va răspunde rapid”, îi scrie Jean-Claude Juncker umanistei Maria Grapini.

Europarlamentarul român a transmis, tot astăzi, de la Bruxelles, că evidenta contradicție în comportament Juncker-Iohannis este una revoltătoare și deranjantă.

Așa cum se știe, Maria Grapini i-a adresat președintelui României, atunci când acesta a fost prezent în plenul PE, anul trecut, o scrisoare amplă, centrată pe problemele urgente naționale, la care, însă, nici până în prezent nu a primit răspuns.

„În Europa civilizată, așa se procedează: soliciți ceva, ți se răspunde. În termen (chiar înainte de termen), serios, elegant, concret. Exemplul președintelui CE, Jean-Claude Juncker este elocvent. Președintele României…nu rezonează cu civilizația, să înțeleg? Aștept în continuare răspunsul oficial al lui Klaus Iohannis, avem o lege a petițiilor și trebuie s-o respecte!„, a declarat europarlamentarul umanist.