Miercuri, 26 septembrie, în Grupul S&D din Parlamentul European, a avut loc dezbaterea cu primul ministru al României, Viorica Dăncilă, pe tema evenimentelor recente petrecute în țară, dar și discuții generale despre tensiunile politice și sociale care au reușit, din nefericire, să spargă granițele și să ajungă până la Bruxelles.

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a intervenit în dezbatere și a punctat esența, adresând întrebări cheie legate de atitudinea părtinitoare pe care unii încă o practică la adresa României.

“Dragi colegi, ce reproșați României? Doamnă prim ministru, vă felicit pentru sinteza pe care ați făcut-o și vreau să vă invit, dragi colegi, să verificați că fiecare punct spus de doamna prim-ministru este adevărat, pentru că înregistrarea rămâne! Este foarte ușor să blamăm și vreau să înțeleg dragi colegi, despre ce vorbim noi în acest grup? Despre solidaritate? Despre unitate? Despre faptul că trebuie să creștem familia social democrată? Precizez că vă vorbește un om care nu are carnet de partid, dar sunt fidelă principiilor social democrației. Vă întreb? Este corect ca unii colegi din acest grup să meargă și să folosească știri false, să le dea în țara mea, pentru a defăima guvernul și a discredita?”, a intervenit Grapini.

Umanista a mers mai departe și a făcut acuze directe la adresa celor care au denigrat- și o denigrează în continuare pe Viorica Dăncilă, sancționând lipsa de etică.

“Dragă Ana, în prima lună după ce doamna prim-ministru a fost numită – eu sunt mândră cu o femeie prim ministru! – ai defăimat-o în presă, când era foarte ușor să pui mâna pe un telefon, ca fostă colegă, și să o întrebi. Dragă Viorica, ce se întâmplă în țara ta?”, s-a adresat românca Maria Grapini unei colege de grup.

Ca o concluzie, europarlamentarul umanist nu s-a ferit să emită o opinie fermă la adresa ministrului Justiției din România, cum nu a evitat să indice nici sursa răului făcut țării noastre, în accepțiunea sa.

„În România, avem cel mai bun ministru al Justiției și o spun cu toată responsabilitatea și deranjăm pentru că vrem să destructurăm ce a creat Monica Macovei!”, a conchis umanista Maria Grapini.