Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, lansa, recent, un apel de solidaritate, pentru rezolvarea crizei sângelui din România, odată ce marile spitale din ţară au anunţat că pot opera doar urgenţele.

Joi, 10 august, tinerii umanişti din Timişoara au mers, de dimineaţă, la Centrul de Transfuzii, pentru a dona sânge, convinşi fiind că fiecare picatură poate schimba destinul unui om aflat pe patul de spital.

Liderul PPU-sl, Maria Grapini, a salutat mobilizarea şi implicarea imediată.

“Solidaritatea nu trebuie clamată, trebuie înfăptuită! Mulţi sunt doar critici acerbi ai societăţii în care trăim, uitând  să se implice! Tare curioasă aş fi să ştiu câţi dintre criticii constanţi (de la Pleşu până la anumiţi jurnalişti) au fost să doneze sânge, pentru semenii lor aflaţi pe patul spital! Umaniştii s-au implicat în criza naţională a sângelui şi o vor face în continuare! Toate filialele noastre din ţară s-au mobilizat pentru această cauză. Am luat atitudine, cu cea mai mare responsabilitate! Îi felicit pe tinerii umanişti din Timişoara şi îi încurajez să procedeze la fel atunci când vremurile o cer!”, a declarat Maria Grapini