Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne cea mai importantă pagină din istoria României, pentru că aparține, în totalitate, românilor! Actul de voință națională a fost mai puternic decât armate, partide, politică sau politicieni şi singurul care a dus la îndeplinirea acestui nobil deziderat. Națiunea română a fost unită întru UNIRE!
Mi-ar fi plăcut să pot spune că sentimentul care i-a animat, în 1918, pe români este puternic şi acum, dar ați fi primii care m-ați contrazice… În aceşti ultimi ani, țara noastră s-a chinuit să-şi păstreze demnitatea, verticalitatea, să-şi protejeze cel mai de preț bun -poporul – să ne confere, tuturor, linişte şi confort, dar fără prea mult noroc. Românii nu trăiesc aşa cum ar merita, România nu este respectată aşa cum au visat înaintaşii noştri.
Suntem încrâncenați, trişti şi dezamăgiți, sătui de perspective optimiste, ce sună foarte bine doar în teorie, dezorientați şi manipulați. Partidele politice consacrate şi-au arătat forța, guvernele nu au făcut tot ce ar fi putut, parlamentele nu au reuşit să impună echitatea şi dreptatea prin ceea ce au legiferat.
Cred că e momentul să ne trezim şi să-i facem mândri pe cei care au înfăptuit Unirea! Să ne reamintim ce neam am fost, ce merităm, cine suntem! Să fim oameni, să redevenim românii demni de odinioară!
Sunt sigură că mai avem resurse, ştiu că se poate, mi-o demonstrați voi, cei care îmi scrieți, cei cu care stau de vorbă, zi de zi. Ştiu că vă doriți o țară demnă, cu semeni verticali, care nu se tem să ridice vocile într-un glas unificator, ca în 1918! Haideți, împreună, să regăsim forța României şi să facem din vatra noastră…raiul nostru!
Mi-ar fi plăcut să fiu în țară de Ziua Marii Uniri, alături de colegii mei UMANISTI, să depun flori în semn de recunoştință pentru cei care au înfăptuit Unirea! Obligațiile asumate şi încredințate de voi, de-a reprezenta România în Parlamentul European, nu-mi permit acest lucru. Sunt, însă, alături cu inima de colegii mei UMANIŞTI şi de toți românii!
La mulți ani, să aveți zile frumoase, alături de familie şi prieteni, să fiți sănătoşi şi fericiți!
În aceasta zi specială, gândurile mele se îndreaptă și către românii care se află pe alte meleaguri cărora  le urez sănătate și puterea de a rezista. Mă voi lupta să schimbăm lucrurile în asa fel încât să poată să se întoarcă acasă!

LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!