[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”undefined” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Poetul Ovidiu Constantin Cornilă, președinte al Uniunii Scriitorilor de limba română din Spania, și-a lansat, vineri, 7 septembrie, la Timișoara, trei cărți – Călătorul fără timp, Ruga Luminii și Silabe de secundă – în prezența europarlamentarului PPU-sl, Maria Grapini, invitat special, în condițiile în care pe cei doi îi leagă un frumos parteneriat. Umanista a stat în prezidiul evenimentului, alături de scriitorii Veronica Balaj și Adrian Dinu Rachieru.

Maria Grapini l-a cunoscut pe poetul român ce-și duce viața în Spania la o acțiune culturală, desfășurată tot în Spania, unde au discutat și stabilit modalități de colaborare pe partea artistică și culturală. Cele mai multe acțiuni s-au desfășurat sub umbrela Asociației Dor Român, asociație cu care Maria Grapini va colabora și pe viitor, prin acțiuni la Parlamentul European, în România sau în Spania.

Crezul președintelui Uniunii Scriitorilor de limba română din Spania, Ovidiu Constantin Cornilă, este unul sensibil: „Întotdeauna am crezut în sentiment, în esența inimii umane, mereu am crezut că trebuie să avem arme cu noi, dar arme frumoase”.

La rându-i, europarlamentarul PPU-sl a insistat pe importanța promovării valorilor românești, a lucrurilor frumoase și trainice pe care le are neamul acesta, pe unitate și înțelegere româno-română.

“Pacea între români nu este un deziderat al Centenarului, ci unul permanent! Sunt atâția semeni de-ai noștri în lumea întreagă, români care scriu cărți, care fac muzică, artă, care aleg tot ce e mai bun din noi și transmit mai departe perspectiva aceasta pozitivă a României! Am fost și sunt alături de ei, mă implic întotdeauna în acțiunile asociațiilor românilor din străinătate, avem săli pline la Bruxelles, ori de câte ori organizez evenimente tradiționale, ne cunoaște Europa, ne admiră sincer! Mi-aș dori să reușim să stabilim și o punte socială veritabilă, pentru că e prea de ajuns cât ne-am războit între noi. Merităm un Centenar frumos! Felicitări, Ovidiu Cornilă, pentru ceea ce oferi României și Europei!”, a declarat, la Timișoara, umanista Maria Grapini.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *