[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”undefined” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Marți seara, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a oferit o lecție de pledoarie națională, în cadrul subiectului referitor la necesitatea unui mecanism cuprinzător pentru democrație, statul de drept și drepturi fundamentale. Grapini a apărat România împotriva mecanismului folosit drept perdea de fum la adresa țării noastre, fatidicul MCV, susținut cu obstinație de mai marii Comisiei Europene și neargumentat pertinent nici până acum.

Umanista a intervenit și a avertizat CE că nu poate folosi MCV drept argument într-o posibilă tăiere de fonduri în cazul României. Grapini a demontat și marota statului de drept, făcând apel la democrație, instituții și constituții.

“Cred că în orice țară dacă mergem pe stradă să întrebăm cetățenii „vreți să fie stat de drept la dumneavoastră?”, „vreți să vi se respecte drepturile?”, evident vor răspunde „DA!”. Problema, care a și fost atinsă de foarte mulți colegi aici, este cum definim statul de drept? Avem constituții, vorbim de voința poporului, democrația asta înseamnă. Dacă e respectată Constituția, dacă Curtea Constituțională din acel stat aprobă, verifică și atestă toată legislația votată în Parlament – o instituție votată tot de popor – atunci este respectat statul de drept! Sigur că sunt de acord să fie verificate toate statele, însă nu așa cum avem noi, România și Bulgaria, MCV și nu mai scăpăm de el! Problema care se pune este să cunoaștem instrumentele, modul cum se măsoară și, totuși, Comisia, care este un organism numit, nu poate să decidă tăiere de fonduri, spre exemplu, pentru că e o condiționalitate care nu este cuprinsă în Tratat și nu cred că modificăm Tratatul!”, a declarat în plenul PE umanista Maria Grapini.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *