Regret că în ultima perioadă nu am mai postat pe blog, dar timpul este din ce în ce mai puțin prieten cu mine. Lucrez șase zile pe săptămână, câteodată chiar șapte, dar încă nu am reușit să pun lucrurile în ordinea pe care o doresc spre a avea eficiență în minister. Am un grup de colaboratori care au înțeles (sper să mai crească numărul lor) de ce lucrurile trebuie făcute bine și la timp. Din păcate, sunt mulți din afara ministerului care iși dau cu părerea, fără să cunoască, uitând că moral este să vorbești despre ceea ce știi!
La o vizită de trei zile în Cluj m-am întâlnit cu ÎPS Mitropolitul Clujului și am primit în dar o carte care cuprindea titlul postării mele: „Mai putem trăi moral în România?” La una dintre emisiuni am răspuns ca eu ramân încă optimistă, dar repede au sărit unii pe facebook și au spus : „și la ce ne folosește?”
Eu cred că trebuie să ramânem optimiști, dar să și acționăm. A sta cu mâinile încrucișate nu ajută!
Sâmbătă am avut o întâlnire organizată de departamentul fondurilor europene al PC Timiș. Am participat alături de doi tineri secretari de stat: Achim Irimescu de la Ministerul Agriculturii și Codrin Scutaru de la Ministerul Muncii. Auzindu-i cum răspund oamenilor care au participat în număr mare, am spus că merită să ramân optimistă.
Avem oameni bine pregătiți profesional și iată, puși la locul potrivit.
Din păcate, sunt multe lucruri de schimbat, lucruri acumulate în timp și acest lucru este greu de înțeles de către unii oameni care au probleme mari.
De aceea este nevoie, mai mult ca oricând, să ne implicăm fiecare în schimbarea corectă a lucrurilor. TREBUIE să crească moralitatea și cinstea, trebuie să crească respectul față de ceilalti și față de bunurile publice sau private.
Scuza că „se fură la nivel înalt, fur și eu” trebuie să dispară!
Furtul la nivel înalt trebuie să dispară!
Valorile trebuie respectate și urmate!
Și chiar avem valori!
Încerc, alături de echipa mea din minister, să punem în valoare ceea ce avem mai frumos în țară și în același timp să propun măsuri pentru susținerea IMM-urilor. În semestrul doi al acestui an vor apărea și câteva măsuri concrete!
Am părăsit munca mea de tehnocrat, afacerea privată în care m-am consacrat, pentru a încerca să influențez politicile publice. Sper să reușesc! Am trei luni de când sunt în guvern și am reușit câteva lucruri organizatorice bune, dar mai sunt multe de făcut. Nu mă tem de muncă, dar vreau rezultate bune și asta mă determină de multe ori sa fac presiuni asupra funcționarilor.
2013 este anul în care trebuie să pregătim o perioadă importantă: 2014-2020.
Lucrăm la simplificarea documentelor pentru accesarea fondurilor europene, pentru că perioada pe care o încheiem în acest an a fost grea și din cauza birocrației imense la accesarea fondurilor.
Aș vrea ca asociațiile profesionale și cetățenii să ramâna partenerii mei în măsurile pe care le propun.
Așadar, astept păreri și idei pe facebook, dar si pe adresa ministerului, la cabinet pe mailul iulia_manea@minind.ro.
Vă doresc sănatate și mult bine!