Dragi români,

Mesajul pe care l-am gândit pentru voi, din inimă, cu sensibilitate dar şi responsabilitate, este, din păcate, afectat de evenimentele recente prin care trece țara noastră!Cu doar câteva zile înainte de momentul în care ar fi trebuit să fim cei mai unițI,constat, cu dezamăgire, că aniversarea Unirii Principatelor Române ne găseşte mai dezbinați ca niciodată. La 158 de ani de la decizia istorică a lui Alexandru Ioan Cuza, România este în pragul unei grave crize politice cu efecte economice immense.. Ce n-au reuşit duşmanii domnitorilor noştri dedicați cauzei supreme -Unirea, în cuget şi simțiri- reuşesc, acum, duşmanii contemporani. Cuza a fost un unionist, de ce vedem acum diversionişti? Idealurile marelui nostru domnitor au fost nobile: unitate, înțelegere, acceptare a democrației, respectare a Constituției!

Momentul politic pe care îl trăim este unul greu. Democrația este simplă, dragi români, dacă vrem s-o înțelegem  șI s­-o  aplicăm: avem câștigători și perdanți, Putere și Opoziție, forțe generate de vot, în urma unor alegeri libere și transparente. Fie că le place unora, fie că nu, așa este scrisa democrația! Și trebuie s-o respectăm, dacă ne numim oameni responsabili.
Noi, umaniștii, înțelegem aceste resorturi democratice și facem politică altfel, deschis, decent, dar în primul rând cu acceptarea voinței oamenilor! Mai mult decât atât, suntem uniți, la bine și la greu, nu dezbinați, nu manipulați, nu sfâșiați între interese obscure ale celor care vor haos în România!

Alexandru Ioan Cuza s-a bătut pentru reforma electorală, pentru reforma învățământului, pentru adoptarea primei Constituții, pentru dezvoltarea României moderne. Umanistii nu doresc lupte interne! Dorim respectarea Constitutiei si o conducere institutionala.Respectam dreptul castigat cu pretul multor vieti,la proteste si demonstratii darn u dorim instigare din partea niciunei autoritati ale statului!Solicitam analiza obiectiva a implicarii administratiei prezidentiale ,reprezentata prin Presedinte dar si a altor institutii la mitingul neautorizat si aplicarea sanctiunilor prevazute de lege.
Cu toate acestea, mă despart categoric de cei care susțin că suntem înfrânți definitiv de răul care s-a abătut peste toată Europa, până la urmă. Da, trăim vremuri neprietenoase, da, democrații solide se clatină, sub suflul intereselor şi al jocurilor de culise, da, România face parte din acest întreg context gri al vremurilor prezente, dar nu avem voie să ne plecăm capetele în fața nimănui! Lupta pentru dreptate a fost o caracteristică a acestui neam, sacrificiul pentru UNITATE a fost, deseori, suprem.

Haideți să mai încercăm, o dată, să nu ne dezamăgim înaintaşii!
Idealurile nu pot fi atinse! Nu sper deci într-o comuniune totală a românilor, dar pot spera că toți cei care iubim locurile acestea, PATRIA aceasta, suntem din ce în ce mai mulți!

Hai să dăm mână  cu mână, pentru o Românie frumoasă, unită, stabilă şi puternică! Nu-i lăsați să ne dezbine, nu vă lăsați înfrânți!

La mulți ani, dragi români!