Comisia LIBE a dezbătut, marţi, 25 aprilie, în PE, tema fierbinte a momentului, pentru România şi Bulgaria: ridicarea MCV!

Europarlamentarul Maria Grapini a susţinut public cauza ţării noastre, în discordanţă, din nou, cu Monica Macovei. Celei din urmă i s-a alăturat şi Csaba Sogor, tot reprezentant al României în PE.

“Evident că am solicitat un sistem modern pentru cele 27 de state UE, însă şi echitabil! Credeţi-mă, nu m-a mai surprins prestaţia îndoielnică a Monicăi Macovei, pro MCV, deci împotriva României! Csaba Sogor a vorbit pe lângă subiect, încercând să lege drepturile minorităţilor de MCV. Incredibil! Brighitte Sippel a subliniat un lucru evident:  nu trebuie să avem supraveghere doar în România şi Bulgaria şi a întrebat punctual de ce se vorbeşte doar despre corupţia din România şi Bulgaria, şi nu şi despre cea din Ungaria spre exemplu?! Mă bucur că a susținut propunerea mea, cu un mecanism pentru toate ţările. Voi apăra România atât cât voi exista pentru că aşa simt, dar și pentru că am în „fişa postului” această nobilă misiune – aşa cum ar trebui să aibă toţi cei care reprezintă România, dar și fiecare cetăţean!”, a declarat Maria Grapini.

Mai mult, europarlamentarul român a făcut o nouă solicitare publică referitoare la răspunderea uniformă a magistratilor în întreaga Uniune.