Organizația europeană, umbrelă a Clubului European de Afaceri pentru IMM-uri și pentru Prietenii IMM-urilor, SME CONNECT, are, de acum, o româncă celebră în conducerea ei: umanista Maria Grapini.

Europarlamentarul a primit vestea cu bucurie și emoție, pentru că SME CONNECT este un reper al UE.

„Sunt fericită și emoționată! Mă bucur că activitatea mea dusă în sprijinul IMM-urilor a fost recunoscută la nivel european, mă bucur că reprezint România într-un asemenea for, voi continua demersurile pentru IMM-urile din țara mea și din UE, în acest nou spațiu de exprimare publică! Le mulțumesc celor care au avut și au încredere în mine, le sunt recunoscătoare pentru această desemnare!” a declarat, de la Bruxelles, Maria Grapini.

Obiectivul organizației umbrelă a Clubului European de Afaceri este de a reprezenta și de a proteja interesul IMM-urilor europene, de a oferi o platformă de comunicare pentru schimbul de informații între sferele politicii, economiei, cercetării și societății civile pentru a sprijini cooperarea membrilor săi, proiecte care sprijină cooperarea transfrontalieră și globală europeană.

Comitetul consultativ al SME CONNECT reunește figuri de nivel înalt din politică, economie, cercetare, sectoare de voluntariat și cultură, personalități europene cu experiență și expertiză, înfrățite printr-un angajament față de IMM-uri. De acum, românca Maria Grapini face parte din acest club select.

Întâlnirile SME CONNECT se vor concentra pe discuții despre economia europeană, cu accent pe IMM-urile din Europa, pe găsirea de soluții pentru ca acest veritabil motor al economiei să funcționeze performant.