Evenimentul major, desfășurat miercuri seara, în Parlamentul European, cunoscut sub marca EFM – European Forum for Manufacturing – a adus un nou plus României, dat fiind faptul că acesta a fost găzduit și moderat de către europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini.

Umanista a avut onoarea să gireze importantul eveniment european, în tandem cu EFM, care este un brand în domeniu, ce urmărește să contribuie la dezvoltarea politicilor publice europene, să abordeze provocările economice, de ocupare a forței de muncă, de energie și mediu, cu care se confruntă tehnologia și producția la nivel global.

EFM prezintă principalele politici ale Uniunii Europene, urmate în prezent, care includ planul de investiții de 315 miliarde EUR, industria digitalizării, parteneriate comerciale și de investiții, eficiența energetică, proiectarea ecologică, securitatea cibernetică, finanțe durabile, cercetare și inovare, manufacturare și economia circular, deșeuri.

Forumul European, găzduit și moderat de către românca Maria Grapini, a avut teme importante pe agendă, cum ar fi Raportul privind Regulamentul PE și al Consiliului, privind stabilirea  unor norme și proceduri pentru respectarea și asigurarea aplicării legislației Uniunii privind produsele, circulatia lor în piața internă, dar și raportul din comisia  IMCO – Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor, Comisie din care face parte europarlamentarul PPU-sl.

La forumul din 21 februarie au participat reprezentanți ai Consiliului Europei, ai Comisiei Europene, eurodeputați, mari și renumite companii europene.

“E onorant să fii nominalizat pentru a modera un astfel de eveniment! Mulțumesc, mă bucur foarte mult și sper ca EFM să genereze pași importanți în UE, pentru ca provocările economice la care asistăm să ne fie mai ușor de gestionat. Avem nevoie de repere și de un drum comun precis!”, a declarat, de la Bruxelles, Maria Grapini.