[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”undefined” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

În debutul anului, mai precis pe 7 ianuarie, europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a luat decizia să scrie Comisiei Europene și să solicite o luare de poziție imediată și tranșantă, în privința deciziei Austriei privitoare la ajustarea alocațiilor pentru copiii celor care nu sunt austrieci, dar lucrează acolo. Evident, Maria Grapini a inițiat demersul în primul rând pentru apărarea drepturilor românilor care-și duc viața în țara condusă de cancelarul Sebastian Kurz, dar nu numai. Umanista a avut, încă de atunci, numeroase declarații, prin care acuza direct Austria de încălcarea Tratatului European, fiind o voce oficială relativ singulară a României.

În numele Comisiei Europene, comisarul Marianne Thyssen i-a răspuns umanistei.

“În numele președintelui Juncker, aș dori să vă mulțumesc pentru scrisoarea dvs. din 7 ianuarie 2019 privind legislația austriacă recent adoptată care introduce un mecanism de indexare a prestațiilor familiale pentru lucrătorii mobili ale căror copii locuiesc într-un alt stat membru. Propuneți Comisiei să analizeze situația din Austria și să ia măsuri.

Vă pot informa că exact așa am făcut. De la data aplicării sale la 1 ianuarie 2019, Comisia a inițiat imediat analizarea legislației austriece care prevede indexarea prestațiilor familiale și reducerea impozitului pe familie pentru copiii care locuiesc în străinătate. Întrucât analiza a confirmat faptul că legislația nu este conformă cu regulamentele de coordonare a securității sociale, Comisia a decis, la 24 ianuarie 2019, să trimită Austriei o scrisoare formală de notificare, astfel deschizând oficial o procedură de infrigement împotriva acestui stat membru. Austria are două luni să răspundă”, se arată în documentul CE, transmis europarlamentarului român.

Cum termenul de expirare a condiționalității, impus de Comisia Europeană, se apropie, Maria Grapini așteaptă verdictul Austriei și, evident, pasul oficial al Europei. Umanista consideră că este o victorie de etapă, dar una foarte importantă.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *