[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”undefined” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]
Intervenție fermă a româncei Maria Grapini, joi, 13 septembrie, în plenul PE de la Strasbourg, pe tema standardelor duble aplicate în Europa, Est versus Vest, și a diferențelor de calitate dintre produsele de pe piața unică. Europarlamentarul PPU-sl nu este la primul discurs de acest fel și nici la ultimul, pentru că, așa cum declară, „voi apăra România și țările din Est până când această nedreptate va fi corectată”.
Acum, umanista a tras un nou semnal de alarmă oficial, arătând cu degetul înspre marile companii care fac legea așa cum vor, îndeosebi în statele est-europene:
„Anul trecut, grupul nostru, colegi din Cehia, Croația, România și Italia, am organizat o conferință. Companiile mari care au fost prezente la această dezbatere au ridicat câteva argumente absolut aiuritoare legate de produsele duale. Au vorbit despre problema gustului, așa cum am auzit și aici, susținând că fiecare țară are alt gust, apoi au ridicat problema puterii de cumpărare.
Stimați colegi, eu vin din zona producătorilor, dacă vrei un gust specific într-o anumită țară, îi pui ambalaj specific și o etichetă specifică! Dacă ții cont de puterea de cumpărare, atunci aduci în țara aceea produse de calitatea întâi cu un ambalaj specific și alte produse de calitatea a II-a, cu un alt ambalaj specific. Aici vorbim de înșelăciune și de faptul că avem cetățeni de mâna întâi sau de mâna a doua!
Este o înșelătorie, este o concurență neloială și trebuie să aveți grijă că aceste mari companii nu au de gând să renunțe, chiar dacă noi aici adoptăm un regulament!
Avem nevoie de protecția consumatorului, avem nevoie de tratament egal, avem nevoie de stoparea acestei înșelătorii și a banilor necuveniți pentru marile companii!”, a declarat, în plenul PE, Maria Grapini.
În a doua intervenție a zilei, europarlamentarul PPU-sl a vorbit despre sistemul unic de autorizare la nivelul UE în domeniul agriculturii, insistând pe cercetare și inovare.
“Cercetarea trebuie să continue iar, atunci când agricultura nu are o anumită soluție, noi trebuie să o găsim și să o oferim mai departe, căci agricultura nu poate să stea în loc. Avem o politică agricolă comună și suntem în competiție până la urmă cu alte piețe. Eu nu aș vrea să importăm din țări terțe și să omorâm agricultura din Uniunea Europeană, însă trebuie să ne gândim la efectele dăunătoare, deci trebuie să investim în cercetare.. Nu putem avea o agricultură eficientă și competitivă în piața globală dacă nu avem și un rezultat al cercetării adecvat!”, a precizat umanista Maria Grapini.
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]