Duminică, 21 mai, orașul Buziaș a fost în mare sărbătoare. De Sfinții Împărați Constantin și Elena, administrația locală le-a oferit cetățenilor o zi plină de evenimente frumoase, în locul cel mai vizitat, numit Aeroport, compus dintr-un ansamblu aeronautic veritabil: două avioane – Lisunov respectiv Antonov și un turn de control. Sub patronajul Asociației pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș, primarul orașului, Sorin Munteanu, organizatorul principal Nelu Hudrea și oaspetele special de la Timișoara, europarlamentarul Maria Grapini au inaugurat parcul cel nou într-o atmosferă extraordinară, în acordurile foștilor componenți ai Cenaclului Flacăra, cu oameni veniți din întreaga zonă pentru sărbătoarea dedicată lor. Noul Aeroport are de acum un imn și numeroși fani!

Evenimentul a debutat cu tăierea panglicii primului avion, Lisunov, moment ce i-a aparținut europarlamentarului PPU-sl Maria Grapini. Umanista le-a urat celor prezenți să se bucure, încă mulți ani, de cel mai atractiv obiectiv turistic al Buziașului, să fie uniți și implicați în viața comunității.

După inaugurările celorlalte elemente inedite ale Aeroportului, buzieșenii au admirat expoziția lui Vio Coman, „Fluturi pe Aeroport”, au ascultat recitaluri de muzică folk, pop rock și oldies but goldies și au urmărit o demonstrație aviatică a Școlii de Aviație Aero West.

Primarul Buziașului a felicitat-o pe Maria Grapini pentru implicarea permanentă și directă din timpul mandatului de ministru al Turismului, pentru activitatea din Parlamentul European, pentru seriozitate și empatie. De altfel, Grapini a stat de vorbă cu cei sosiți la eveniment, a răspuns la întrebările lor și le-a cerut să fie solidari în eforturile generale de schimbare a stării sociale din România.

Sărbătoarea de duminică a Buziașului este, în opinia europarlamentarului umanist, un exemplu demn de urmat de către toți decidenții administrației locale sau centrale, pentru că, așa cum a declarat, “oamenii au nevoie să simtă că sunt importanți pentru cei cărora le-au acordat încredere!„.