[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”undefined” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a participat, recent, la o ediție cu totul și cu totul specială – așa cum a definit-o realizatorul Ruxandra Săraru – a emisiunii “Oameni care mișcă România”, la Radio România Actualități.

Umanista, prezentată, în debut,  drept “un om de afaceri împătimit şi devotat ţării sale şi principiilor europene”, s-a aflat în studioul RRA împreună cu îndrăgitul muzician Iulian Vrabete (Holograf), pentru a dezbate o problemă importantă de proprietate intelectuală, drepturile de autor. Maria Grapini a vorbit din perspectiva europarlamentarului implicat și în acest domeniu, mai ales că PE va vota în curând o nouă Directivă pe drepturi de autor, care-i vizează pe artiști, sculptori, pictori, muzicieni sau scriitori și care, evident, va afecta dreptul de autor şi dreptul de proprietate intelectuală la nivel european.

Emisiunea a fost una activă și interesantă, umanista declarându-se optimistă în privința conținutului viitoarei Directive, deci a efectelor generate.

„Nu aş fi putut să fac nimic în viaţă dacă nu aş fi fost optimistă! Spun acest lucru pentru că s-a încercat punerea de beţe în roate la ceea ce Comisia a propus. Noi, în comisia, din care şi eu fac parte, Comisia pentru piaţa internă şi Comisia JURI, am încercat să mai aducem amendamente la propunerea Comisiei. De fapt, Comisia a avut o intenţie foarte bună şi anume a vrut ca prin această Directivă privind drepturile de autor să se corecteze lacunele existente: în mod special, tema diferenţei de valoare prin care erau recompensaţi cei care aveau drepturi de autor.”, a spus Maria Grapini, în emisiunea Oameni care mișcă România.

În consens cu Iulian Vrabete, umanista a vorbit și despre cuantumul nerealist pe care îl primește un creator de la YouTube spre exemplu,  dar și despre necesitatea coagulării asociațiilor din domeniu, din orice domeniu până la urmă, pentru a avea sorți de izbândă, atunci când îți aperi o idee, un drept, o proprietate intelectuală.

“O să vă ţin la curent cu ce se întâmplă în Parlamentul European, dar să știți că avem şi pasul doi de negociere, acel trialog, pentru că există metodologia, regulamentul de lucru și, dacă nu ne înţelegem, noi, Parlamentul, cu Comisia Europeană, ajungem la trialog cu Consiliul”, a spus, în final, europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *