[fusion_text]

Reprezentanța Permanentă a României la Bruxelles a organizat, marți, 26 septembrie, un eveniment public de prezentare a țării noastre, cu toate atuurile existente, în cursa pentru relocarea Agenției Europene a Medicamentului (EMA). Până acum, Agenția a funcționat la Londra, însă, odată declanșat Brexitul, UE a luat decizia, logică, de a-și reloca oamenii din Agenție, într-un nou stat membru.

Evenimentul de la Bruxelles, găzduit de Reprezentanța Permanentă și ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, s-a bucurat de prezența europarlamentarilor României, oficiali, diplomați.

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a declarat, pentru presa din țara noastră, că relocarea EMA este ocazia perfectă pentru decidenții UE de-a demonstra că recentele afirmații încurajatoare la adresa noastră au acum șansa să devină realitate.

“Ar fi un semnal extraordinar din partea UE ca România să fie noua gazdă a Agenției Europene a Medicamentului. Ar putea fi o dublă binemeritată, Schengen plus EMA! Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a transmis poate cel mai ferm mesaj european din ultima perioadă, admițând o realitate pe care noi o știm demult: România merită și trebuie să fie primită în Schengen! Cât despre EMA, la nivelul UE, se discută demult că  blocul comunitar ar putea încerca să recompenseze ţările din afara zonei euro, pentru a demonstra că nu există discriminări între ţările care utilizează euro şi cele care nu sunt membre ale zonei euro. Avem, deci, șanse certe să sperăm la statutul de câștigători ai competiției. Relocarea EMA în România ar însemna enorm, din punct de vedere economic și nu numai!”, a declarat, de la Bruxelles, europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini.

Grapini n-a omis să atragă atenția că decidenții, României de această dată, trebuie să fie, în perioada imediat următoare, uniți, fermi și excelenți diplomați, pentru că lupta pentru relocarea Agenției Europene a Medicamentului va fi una dură.

[/fusion_text]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *