Dezbatere alertă, marți, 3 iulie, în plenul PE de la Strasbourg, pe tematica privitoare la prezentarea programului de activități al Președinției austriece, acum că Austria va ține în mâini frâiele Uniunii Europene, până la predarea ștafetei către România.

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, s-a făcut, din păcate, remarcat deja în UE, prin poziții radicale, unele care ating direct interesele României și ale românilor care-și duc viața în țara lui Kurz.

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a profitat de prezența liderului austriac în plenul PE și a avut o nouă intervenție pe această temă, ce se înscrie în demersurile generale și permanente pe care umanista le are, în lupta pentru apărarea drepturilor cetățenilor noștri din străinătate. Grapini a punctat direct subiectul critic al alocațiilor pentru copiii români, în condițiile în care Austria a anunțat că le va modifica, în speță micșora.

“Mulțumesc, doamnă președinte, domnule președinte Juncker, domnule cancelar. Vă felicit pentru că, astăzi, preluați Președinția UE! Sigur, cunosc foarte bine țara dumneavoastră, o țară frumoasă, iubesc Austria, asta neînsemnând că și guvernarea actuală…

Vorbiți despre punți, despre faptul că e nevoie să protejați, dar cum protejați, când ați declarant că lucrătorii din țara dumneavoastră, românii, nu au dreptul la alocațiile pentru copii, la fel ca și ceilalți? Este o discriminare! Vreți să apărați, practicând naționalismul, sau cum?

Sigur că aș dori ca în momentul în care România va prelua Președinția de la dumneavoastră să poată să ducă mai departe niște lucruri legate de Europa unită, de tratarea cetățenilor în mod egal, de un Spațiu Schengen comun, în care să fie și țara mea, dar și Bulgaria. Nu mai faceți garduri, domnule cancelar, ați început cu stângul! Sunteți tânăr, sunteți cel mai tânăr lider și ar trebui să vă corectați poziția, din perspectiva tratamentului cetățenilor europeni!”, a spus Maria Grapini, în plenul PE de la Strasbourg.