[fusion_text]
Că suntem în plin conflict informaţional, sub ameninţări zilnice de ştiri false versus ştiri adevărate, o ştim demult. Avem nevoie de filtre serioase de obiectivitate, de rezistenţă la urât şi dezinformare, ori de câte ori citim sau ascultăm ştiri, emisiuni, declaraţii, ipoteze, politice, sociale, economice…din păcate.
Tragedia cea mai mare, însă, provine din faptul că până şi istoria naţională ne este ameninţată de unii şi alţii, dezinformatori de carieră sau novici superficiali, care-şi aruncă opiniile despre lucruri serioase într-o neseriozitate totală!
Istoria României este, oricât n-ar dori-o mulţi, din interior sau exterior, CLARĂ. Centenarul Unirii – subiect favorit al neiubitorilor de românism – nu are semne de întrebare, nu comportă contradicţii. Trecutul nostru nu poate fi manipulat, n-avem voie să acceptăm, nici ca firavă ipoteză, aşa ceva! Românii n-au fost nici laşii lumii, nici cei mai curajoşi, dar cine-o fi aşa, în istorie?! N-avem voie să ne umplem de îndoieli privitoare la actele de la 1918, nici în privinţa celorlalte momente cheie ale istoriei naţionale. Încercările repetate de-a arunca umbre, acolo unde e lumină limpede, doar pentru a crea tensiuni naţionale şi internaţionale, sunt periculoase şi trebuie oprite din faşă. Trăim vremuri în care graniţele omoară vieţi, curentele politice sparg prietenii istorice. TREBUIE să ne oprim, să lăsăm TOTUL aşa cum este, să impunem liniştea, căci e prea mult zgomot!
Mă bucur că avem, sub umbrela Academiei Române, un Laborator de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică, era şi timpul. Cercetătorii şi analiştii cooptaţi în această structură academică urmează să se ocupe de analiza metodelor şi strategiilor folosite în războiul informational, care afectează România şi Uniunea Europeană şi care vin, aşa cum susţin specialiştii, în special dinspre Rusia şi Ungaria. Sunt încrezătoare în inteligenţele României şi în puterea acestora de-a reda încrederea pierdută în valorile noastre cele mai de preţ.
Denigrarea istoriei române este, pesemne, o misiune pentru unii duşmani ai noştri, căci, da, nu putem fi prieteni cu toţii. Haideţi, însă, să nu fie şi a noastră! Suntem un neam mult prea dăruit pentru a ne lăsa manipulaţi, am suferit destul pentru a ne mai arunca în deznădejde!
Sărbătoarea celor 100 de ani de la Marea Unire merită să fie în sufletul fiecărui român, oriunde s-ar afla în lumea asta, la fel de mare, nu însă şi la fel de unită!
[/fusion_text]