Europarlamentarul PC Maria Grapini cere Parlamentului european sa sprijine accesul la piata in mod egal al IMM-uilor, dar si masuri suplimentare pentru creditarea acestora.
 
Acestea fac parte dintr-un set de prioritati pentru urmatorii 5 ani pe care  europarlamentarul PC le-a inaintat  Comisiei IMCO ( piata interna si protectia consumatorului).
 
 „O prioritate pentru Comisia IMCO trebuie sa fie in perioada urmatoare adoptarea Directivei unitare obligatorie de etichetare OEKO-TEX a produselor textile care intra din tarile noneuropene in piata UE, care sa ofere incredere si protectie cumparatorilor comunitari”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini.
 
Etichetarea mărfii cu eticheta OEKO-TEX oferă tuturor producătorilor de textile și de îmbrăcăminte, posesori ai unui certificat valid, posibilități eficiente de a atrage suplimentar atenția asupra produselor lor. Fără o etichetă vizibilă consumatorul nu este în măsură să evalueze calitatea ecologico-umană a textilelor.
 
O alta prioritate pe care a insistat Maria Grapini este Directiva unitara pentru indicatiile geografice si denumire de origine controlata ( DOC) la produsele de artizanat, mestesugaresti, traditionale specifice fiecarii tari.
 
In cadrul IMCO, europarlamentarul PC a propus si  un set de intrebari pentru audierea viitorului comisarul cu responsabilitate pentru piata interna si IMM.