Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a reacționat, duminică, 29 iulie, la evenimentul nefericit petrecut la Sfântu Gheorghe, unde, pe clădirea Primăriei, a fost arborat un steag negru, chiar de Ziua Imnului Național. Imaginile au fost făcute publice de Alexandru Cumpănaşu, preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României.

Umanista, vicepreședinte al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, a sancționat dur tertipurile folosite de UDMR, ori de câte ori țara noastră este în mari sărbători naționale, declarându-se jignită și revoltată de atitudinea celor care se transformă în adevărați provocatori la adresa celor mai sfinte simboluri românești.

Președintele executiv al UDMR a susținut, candid, duminică, faptul că steagul negru de pe Primăria Sfântu Gheorghe a fost arborat în urma decesului unui cetățean de onoare al municipiului, care primise distincţia „Pro Urbe”.

Maria Grapini a reacționat imediat:

“Ce găselniță mizerabilă, cu invocarea distincției Pro Urbe! La toate sărbătorile naționale ale României, din UDMR moare sau este pomenit cineva! Drept cine ne luați? Dați o căutare simplă pe net și vă veți îngrozi de tupeul edilului din Sfântu Gheorghe! De Ziua Unirii, steagul negru a apărut tot pe sediul primăriei, în memoria unui alt membru UDMR decedat. În anul precedent, același steag a fost…uitat pe clădire, tot în zi de mare sărbătoare românească, deși cel pomenit decedase de ceva timp. Dumnezeule, cât de ipocrit să fii, să instigi și să rănești atât de urât neamul românesc?! Suntem în An Centenar, suntem oameni raționali, milităm  pentru pace și unitate, dar cu UDMR este imposibil! Eu nu voi fi liniștită, până când primarul din Sfântu Gheorghe nu va fi sancționat. Cer, public,      Președinției și Guvernului, să anunțe măsurile luate împotriva sa și sper să fie urgente și pertinente! România nu va fi, niciodată, îngenunchiată, cu toate provocările ce i se servesc, dar România trebuie să-i pedepsească, întotdeauna, pe cei care îi terfelesc substanța și sufletul!”, a transmis, de la Timișoara, europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini.