[fusion_text]

Comisia Europeană a dat publicității, joi, 28 septembrie, un comunicat de presă, în care precizează că             “România şi Bulgaria şi-au demonstrat capacitatea de a apăra frontierele externe ale Uniunii Europene şi este necesar să devină membre ale spaţiului fără frontier”, cu alte cuvinte a lansat apelul oficial către Consiliul European, să decidă, practic, prin vot, acest lucru.

„Pentru ca statele membre să înfrunte ameninţări unite, într-o zonă Schengen mai puternică, a venit vremea ca Bulgaria şi România să devină membri deplini ai Schengen. Consiliul este necesar să ia decizia de a aproba admiterea lor în Schengen şi să ridice controalele la frontierele interne între aceste două state membre şi vecinii lor din UE”, mai subliniază Comisia, în același comunicat de presă, postat pe site-ul oficial al CE.

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a comentat, de la Bruxelles, vestea.

“Comunicatul CE sparge frontierele: este cel mai asumat demers și merită salutat! Mulți l-au criticat pe Jean-Claude Juncker, după discursul despre Starea Uniunii Europene și l-au acuzat că se lansează în propuneri nerealiste, solicitând admiterea României și Bulgariei în Spațiul Schengen. Acum, CE a ieșit, oficial, cu o…cerere scrisă, să-i spunem, fără echivoc. Îmi cunoașteți opinia: locul nostru este, demult, în Schengen! Diplomația și negocierea/strategia politică au fost insuficient de bine pregătite de către partea română. Acum, nu ne mai oprește nimic să finalizăm acest demers logic, de bun simț, meritat! România trebuie să înceapă, urgent, negocierile cu statele membre ale UE, pentru a cere și primi voturile în Consiliul European!”, a declarat Maria Grapini.

[/fusion_text]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *