[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Plenul PE de la Strasbourg a abordat, în seara zilei de 3 octombrie, problemele majore generate de compania aviatică Ryanair, în demersul comun, oficial şi european de-a lua o decizie categorică, demnă să-i pună în gardă şi pe ceilalţi operatori care ar proceda la fel, împotriva cetăţenilor.

Reamintim faptul că Ryanair a anulat 1.616 de zboruri, între 19 septembrie şi 28 octombrie, după ce „a eşuat să planifice concediile piloţilor”, conform declaraţiilor oficiale. Compania aeriană a publicat anulările de zboruri pe site-ul său, unele rute afectate vizând şi România. Ulterior Ryanair  a anunţat că va anula încă 18.000 de zboruri, afectând circa jumătate de milion de pasageri, din noiembrie până în martie.

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a avut una dintre cele mai dure intervenţii, în plenul PE, fără menajamente, directă, cu subiect şi predicat.

„Avem unanimitate, văd că toate grupurile politice sunt de acord. Nu se poate să motivezi anularea a zeci de zboruri, cu sute de mii de pasageri afectaţi, pentru că nu ţi-ai planificat concediile. Este o ruşine această companie! Trebuie să găsim soluţii. Nu se poate să nu ajungem la o creştere a exigenţei privind drepturile consumatorilor! Fac parte din Comisiile TRAN şi IMCO şi am fost trimisă aici, ca şi toţi ceilalţi, să apăr drepturile cetăţenilor, toate drepturile, inclusiv pe cele de pasageri! Această companie operează şi în ţara mea, în oraşul din care vin are 21 de zboruri. Cetăţenii din ţara mea au fost afectaţi! Această companie îşi bate joc de noi! Nu este o greşeală de management, aici vorbim de un furt calificat şi trebuie să-i punem punct! Drepturile cetăţenilor sunt încălcate şi în cazul altor companii aeriene, astfel că şi acelea trebuie verificate!”, a declarat umanista Maria Grapini.

Comisia Europeană susţine, într-o poziţie oficială, că „Ryanair trebuie să respecte, în totalitate, drepturile pasagerilor, inclusiv posibilele despăgubiri, ca urmare a planurilor sale de a anula între 40 şi 50 de zboruri pe zi până la finele lunii octombrie. Companiile care operează în UE trebuie să respecte normele europene”.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *