Lupta europarlamentarului PPU-sl, Maria Grapini, pentru apărarea intereselor termocentralelor și a producătorilor de energie din România, este binecunoscută. Umanista militează periodic, în PE și nu numai, pentru susținerea industriei energetice, aceasta fiind, în opinia sa, indispensabilă dezvoltării economiei românești.

Maria Grapini a primit, recent, o invitație pe care o consideră mai mult decât onorantă, din partea directoratului Complexului Energetic Oltenia, la sărbătorirea evenimentului de aniversare a celor 40 de ani de activitate a Termocentralei Turceni, sucursală a Complexului Energetic Oltenia. Umanista va fi prezentă, așadar, în data de 17 august, la toate momentele festive pe care organizatorii le-au pregătit pentru oaspeții lor.

Europarlamentarul PPU-sl va asista la întâlnirea specială dintre angajați și foști angajați, oameni care și-au desfășurat activitatea începând cu anul punerii în funcțiune a primului grup energetic de la Turceni sau care au condus de-a lungul timpului acest colos al industriei energetice românești, în prezența reprezentanţilor autorităților locale și centrale cu putere de decizie asupra strategiei energetice a României, dar și a viitorului social al Olteniei.

Maria Grapini le va vorbi gazdelor despre perspectiva acestei industrii, în coordonate europene, insistând pe ideea pe care marșează și managementul termocentralei conform căreia Complexul Energetic Oltenia a dovedit în fiecare an că energia pe bază de cărbune este cea mai sigură pentru sistemul electroenergetic românesc.

Europarlamentarul PPU-sl va vizita Termocentrala Turceni și va sta de vorbă cu cei care, de decenii, au avut puterea și ambiția să facă din munca lor o misiune pro-România.

Evenimentul important din 17 august, de la Termocentrala Turceni, are pe agendă discuții despre eforturilor depuse de-a lungul anilor de către cei care produc energie pe bază de cărbune pentru siguranța sistemului energetic național, precum și măsurile ce se impun pentru perioada imediat următoare în vederea continuării acestei activități în condițiile de mediu impuse de Uniunea Europeană. Și în această speță, Maria Grapini le va prezenta puncte de vedere exprimate în Parlamentul European și strategii concrete discutate la Bruxelles.