Umanista Maria Grapini a fost, vineri, 6 octombrie, oaspetele de seamă al Şcolii Generale Nr.2 din Timişoara. Europarlamentarul a fost special invitat, în cadrul activităţii “Modele Civice”, pentru a vorbi unui public tânăr şi frumos: peste 150 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a, dornici să afle cum a făcut Maria Grapini carieră, care a fost rolul şcolii în viaţa ei, cât contează vocaţia şi multe alte aspecte care compun o viaţă de adult împlinită.

Întâlnirea a fost una destinsă, cu accente fireşti de înţelepciune transmisă pe înţelesul oamenilor în formare, Maria Grapini insistând pe importanţa vieţii de elev, pe importanţa dascălilor extraordinari cu care a interacţionat şi care au determinat-o să urmeze o carieră profesională în domeniul industriei textile. Grapini a povestit ce înseamnă o carieră de femeie de afaceri, cât efort presupune drumul până acolo, dar şi ce satisfacţii imense vin, odată ce faci ce-ţi place! În fapt, aceasta este cheia unei cariere reuşite.

Elevii Şcolii Generale Nr.2 au dorit să afle cât de dificil este un astfel de parcurs extraordinar: elevă, studentă, inginer, antreprenor, ministru, europarlamentar, cât contează familia, părinţii, valorile adevărate, sănătatea.

Maria Grapini a răspuns, cu răbdare şi tact, la toate întrebările copiilor şi i-a asigurat că echipa de aur a unei vieţi reuşite este formată din părinţi şi şcoală! Europarlamentarul PPU-sl i-a îndemnat pe copii să înveţe, să fie serioşi şi implicaţi în tot ceea ce fac, pentru ca viitorul să fie unul cu şanse mari de reuşită!

“Mi-a crescut inima! A fost o întâlnire minunată, cu copii frumoşi, deştepţi, activi, implicaţi, curioşi! Ce mi-ar fi plăcut să fie aşa şi întâlnirile din Parlamentul European… Educaţia este importantă şi trebuie făcută serios, zi de zi. E valabil şi în cazul muncii: rezultatele vin după eforturi mari! Elevii cu care am interacţionat astăzi mi-au demonstrat că avem viitor, ceea ce e extraordinar! Am fost pregătită sa premiez cele mai bune trei întrebări, dar m-au impresionat mult mai multe, prin număr  şi conținut…aşa că am premiat 15! Felicit conducerea școlii pentru acţiune, cred că elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a au nevoie de întâlniri cu oameni care si-au făcut o carieră. Până la urmă, cea mai bună lecție de viață este cea spusă de cel care a trăit-o. M-am bucurat ca am putut împărtăși povestea mea de viață – un copil plecat dintr-un sat, dintr-o familie modestă, dar iubitoare! – cu aceşti elevi minunaţi!”, a declarat Maria Grapini.

Întâlnirea europarlamentarului cu elevii s-a încheiat cu o poză de grup şi cu promisiunea că se va repeta.