Organizaţia pentru Alimentaţie și Agricultură a Națiunilor Unite a declarat, în anul 1979, 16 octombrie drept zi mondială de luptă împotriva foametei şi sărăciei. Lumea întreagă organizează, astăzi, evenimente de solidaritate împotriva foametei, lansând în acelaşi timp semnale serioase de alarmă pentru o alimentaţie sănătoasă.

Am luptat şi lupt în Parlamentul European pentru ca românii să beneficieze de tratament alimentar egal cu ceilalţi cetăţeni ai statelor membre UE, în condiţiile în care politica dublului standard şi-a făcut simţită prezenţa, încet dar sigur, cu paşi mici dar vizibili, în Europa de Est. Injust şi nedrept.

N-am fost şi nu voi fi de acord, vreodată, ca cetăţenii UE să fie împărţiţi pe standarde de viaţă diferite, cu drepturi la alimente bune sau alimente slabe nutritiv, în funcţie de zona din care provin şi de importanţa pe care o reprezintă în decizia centrală a UE.

Militez pentru România şi pentru români, solicit public, din nou, fără dublu standard ŞI de Ziua Mondială a Alimentaţiei!

M-aş bucura ca şi autorităţile României să procedeze la fel şi să ducă o luptă continuă pentru dreptul elementar la alimentaţie sănătoasă! E un drept fundamental!