Ziua Eroilor este marcată în a patruzecea zi de la Paști, de Ziua Înălțării Domnului. Joi, 17 mai, în cele mai importante locuri din Timișoara, închinate memoriei eroilor României, au avut loc ceremonii militar-religioase și depuneri de coroane.

România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii străini și pe cei români!

Umaniștii Mariei Grapini au fost prezenți, ca de fiecare dată, la manifestările oficiale de la Timișoara, au depus o coroană și au aprins o lumânare în memoria celor care, prin jertfă, ne-au oferit o viață sigură. Filiala PPU-sl Timiș este una dintre cele mai active din țară, liderul lor, europarlamentarul Maria Grapini, fiindu-le model.

În drumul său spre Geneva, umanista a făcut un ocol de suflet, în orașul natal Berești, la evenimentul prilejuit de Zilele Liceului Paul Bujor, chiar în ziua în care cercetătorul s-a înălțat la ceruri (17 mai 1952) și în Ziua când îi sărbătorim pe eroii neamului. Maria Grapini a transmis, din Berești, un mesaj emoționant: ”Eroii ne au pe noi! Memoria lor trebuie să fie onorată cum se cuvine, mai ales în zile de mare sărbătoare! Astăzi, de Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului, le transmit românilor de pretutindeni un salut cald, încărcat cu iubire de neam și țară! Fie ca peste tot în lume, acolo unde odihnesc eroii noștri, dar și eroii lumii, să li se aprindă, astăzi, o lumânare și să li se cinstească amintirea! Glorie eroilor de pretutindeni!”.