După-amiază specială, luni, 7 mai, în sala de festivități a FEEA (Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor), la conferința mai mult decât ofertantă, denumită ,,Antreprenor sau Angajat?”, pentru că reprezentanții corpului profesoral și studenții care au umplut până la refuz spațiul generos au avut un oaspete de calitate, pentru un timp de calitate! Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a fost invitatul special al formatorilor de destine din prestigioasa facultate timișoreană, condusă de Petru Ștefea, decan, umanista luând loc în prezidiul compus din prodecanul Nicoleta Sîrghi, profesorul universitar doctor Laura Cișmaș și vorbind altor profesori de calibru din domeniul administrării afacerilor, dar și unui auditoriu extraordinar de receptiv, format din studenți masteranzi, dornici să-și scrie destinul în cunoștință de cauză, dificilă și provocatoare. Experiența Mariei Grapini, modelul personal de succes în afaceri și nu numai, exemplele concrete de suișuri și coborâșuri din viața-i deloc ușoară de  antreprenor femeie, într-o lume a bărbaților,  sfaturile oferite generos, lecțiile de viață transmise, toate comprimate în peste două ore de discuții interactive – care s-au dovedit a fi insuficiente! – au creat un eveniment util și necesar pentru tinerii care încă mai au această dilemă complexă: angajat sau angajator, confort sau risc?

Umanista și-a prezentat scurt viața profesională, punctând esențialul: orice se poate, dacă ești atent la antemergători, dacă înveți din greșelile lor și nu le repeți, dacă ai încredere suficientă în tine și convingere deplină că vei reuși! Maria Grapini i-a sfătuit pe studenți să învețe serios, să se deprindă cu lumea afacerilor, teoretic, să lucreze pentru alții suficient cât să acumuleze experiență și abia apoi să intre în propria afacere, dacă se simt pregătiți.

“Vă avertizez că trebuie să aveți disponibilitate la efort, în ambele ipostaze! Nu banii sunt cei mai importanți, bunul cel mai de preț constă în ceea ce știi să faci! Cea mai mare comoară a voastră este pregătirea. Comunicarea este, la rându-i, foarte importantă, la fel și organizarea, apoi randamentul, nu în ultimul rând informația! Trebuie să fiți ca un scanner de piață, pentru a nu rata oportunități, fructificați tot! Viziune, spirit de lider, adaptabilitate, predictibilitate!”, a punctat umanista în fața studenților și profesorilor de la FEEA.

Fascinați de informațiile oferite atât de sincer de către Maria Grapini, mulți tineri au prins curajul necesar pentru a intra într-un dialog concret, pe necunoscutele cele mai acute ale unei viitoare afaceri proprii, dar și pe teme legate de Parlamentul European, for în care umanista și-a câștigat statutul de cel mai activ europarlamentar român.

Reputatul profesor Petrișor a păstrat emoții sincere în glas, atunci când a ținut s-o definească, public, pe Maria Grapini, în fața mai tinerilor săi discipoli: “Ce o caracterizează pe Maria Grapini? Strălucirea ochilor, ea nu muncește, ea face totul cu și din pasiune! O cunosc demult, știu ce spun și vreau să știți și voi cu cine stați, astăzi, de vorbă!“.

Europarlamentarul PPU-sl a promis că nu va fi singura întâlnire cu studenții FEEA, în condițiile în care teme de dezbatere ar mai fi fost nenumărate, iar interesul unul major. Maria Grapini i-a încurajat ferm pe viitorii absolvenți și le-a oferit drept premii cartea Mărturisiri, respectiv raportul său de activitate din PE, de peste 600 de pagini.

“Mergeți pe drumul vostru, fiți ambițioși și curajoși, nu lucrați în sisteme închise, ieșiți din birouri, fiți activi, implicați-vă și veți reuși!”, a concluzionat umanista, în aplauzele prelungite ale corpului de profesioniști – dascăli și studenți – din FEEA.

2018-05-08T05:10:38+00:00 May 7th, 2018|Diverse|0 Comments