Membră a delegației parlamentare pentru relațiile cu Peninsula Coreeană, din partea PE, umanista Maria Grapini se află într-o vizită oficială, între 16 și 22 septembrie, la Seoul, cu o agendă plină de întrevederi cu oficiali coreeni, reprezentanți ai organismelor internaționale și ai companiilor de top din Peninsulă.

Europarlamentarul PPU-sl va avea discuții cu conducerea Institutului pentru Studii Politice, cu reprezentanți ai Comitetului Național pentru Afaceri Externe, cu diplomați și ambasadori, întreaga delegație europeană urmând să efectueze și câteva vizite de lucru la companii coreene, cum ar fi Hyundai.

Vizita oficială a PE este extrem de importantă, în contextul politic internațional, Peninsula Coreeană fiind un pol economic incontestabil, extrem de important din perspectivă europeană.

“Doresc să mă întâlnesc și cu ambasadorul României la Seoul, pentru a purta discuții legate de prezentul, dar și viitorul, relațiilor economice româno-coreene. Sper într-o vizită fructuoasă, cu concluzii pozitive, pentru Europa, dar și pentru țara noastră! Vi le voi prezenta, cu siguranță, la încheierea delegației oficiale!”, a declarat, din Coreea, Maria Grapini.