[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”undefined” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a dus o luptă susținută în Parlamentul European pentru protejarea drepturilor consumatorilor români și, evident, europeni, o duce în continuare, cu aceeași dedicație, odată ce, așa cum a declarat în repetate rânduri, principala preocupare a Europei trebuie să fie omul și drepturile sale.

Recent, umanista a adresat o nouă întrebare scrisă Comisiei Europene, exact pe acest subiect: protejarea companiilor europene și a consumatorilor europeni, în contextul evident al apariției pe piața internă a UE a produselor neconforme, importate din țări terțe la un preț de dumping, produse de multe ori contrafăcute.

“Ar putea Comisia să precizeze următoarele: Ce măsuri preconizează Comisia Europeană, împreună cu statele membre, pentru a diminua cantitatea acestora? Ce măsuri noi de prevenție are în vedere Comisia Europeană în acordurile comerciale cu țări terțe pentru a elimina concurența neloială și pentru a elimina produsele contrafăcute intrate pe piață, care pot avea un efect negativ atât asupra producătorilor europeni, cât și asupra consumatorilor?”, a scris Maria Grapini Comisiei Europene.

Răspunsul pe care umanista l-a primit din partea CE a fost unul elaborat.

“Industria Uniunii Europene are dreptul de a depune o plângere pe lângă Comisia Europeană în cazul în care suferă din cauza importurilor la prețuri de dumping. Dacă plângerea conține elemente de probă suficiente, Comisia va deschide o examinare și poate impune măsuri antidumping pentru a remedia situația, cu condiția să fi fost îndeplinite condițiile legale în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/1036. Comisia continuă să monitorizeze situația și să colaboreze în acest sens cu statele membre pentru a consolida punerea în aplicare a legislației UE privind drepturile de proprietate intelectuală (DPI). Principalul obiectiv al programelor de cooperare cu țările terțe este reducerea importurilor de mărfuri care încalcă DPI. În timp ce acordurile comerciale elimină taxele vamale și alte restricții din calea comerțului, Comisia confirmă în mod specific, în cadrul acestor acorduri, dreptul său de a impune măsuri de apărare comercială în vederea remedierii concurenței neloiale”, se arată în răspunsul transmis europarlamentarului umanist.

Comisia Europeană o mai asigură pe Maria Grapini că promovează norme stricte privind respectarea drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul negocierilor comerciale.

“Aceste norme includ dispoziții privind asigurarea respectării legislației la frontiere, ceea ce reflectă nivelul ridicat de protecție introdus de Regulamentul privind asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală de către autoritățile vamale în UE. Mai mult, propunerea Comisiei privind un regulament de stabilire a unor norme și proceduri pentru respectarea și asigurarea aplicării legislației de armonizare a Uniunii privind produsele consolidează cadrul pentru controlul produselor neconforme care intră pe piața Uniunii”, se mai arată în răspunsul transmis europarlamentarului umanist, Maria Grapini.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *