Joi, 19 aprilie, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, s-a discutat despre educație, în contextul mobilității, pentru că, da, educația este importantă și nu trebuie îngrădită, geografic sau economic.

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a intervenit în plen și a cerut echitate în educație pentru absolut toate categoriile sociale.

„Educația este fundamentul democrației și trebuie să fie echitabilă! Vreau să se îmbunătățească acest proces, pentru că dacă avem o mobilitate a forței de muncă trebuie să avem și o mobilitate a educației, a studenților, trebuie să avem aceste schimburi de experiență care, sigur, pot fi eficientizate. Trebuie să existe echitate, educația să se adreseze și persoanelor cu dizabilități, să existe posibilitatea și pentru persoanele sărace să studieze, apoi e nevoie și de o uniformizare a calificărilor care să permită angajarea în diverse locuri din Europa a celor care studiază și care accesează prevederile Procesului de la Bolonia”, a spus, joi, la Strasbourg, umanista Maria Grapini.