Miercuri, 13 februarie, plenul Parlamentului European de la Strasbourg a luat în discuție documentul de reflecție pe tema „Către o Europă durabilă până în 2030”, teză capitală pentru Europa acestui moment deloc ușor, în care tensiunile se întețesc periculos iar spiritele se aprind în egală măsură.

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, care a transmis recent un punct de vedere extins și complex, privitor la necesitatea apărării conceptului de proeuropenism, a intervenit și miercuri, în plenul PE, militând pentru același deziderat, acum mai important ca niciodată.  Grapini a insistat pe nevoia unei balanțe echilibrate și a unui tratament echitabil pentru toate statele membre UE, pentru ca proiectul european să rămână unul solid și de încredere.

“Emitem foarte multe documente, însă este o diferență foarte mare între reflecție și acțiune. Economie durabilă înseamnă viața oamenilor si încrederea cetățenilor în proiectul european! Toți vrem să reziste acest proiect european și pentru acest lucru cred că trebuie să ne gândim cum putem să definim conceptele, cum putem să le aplicăm, dar la fel pentru toată lumea, pentru că se spunea aici că au fost crize în diferite state, Franța, Italia, Olanda, sau în țara mea, România, însă aceste crize au fost tratate diferit… Acest lucru nu dă încredere pentru o Uniune Europeană durabilă. Mai mult, cred ca trebuie să ne definim corect conceptele!”, a declarat umanista Maria Grapini, în plenul PE de la Strasbourg.