În 2 noiembrie, la București, se desfășoară ediția cu numărul 10 a unui eveniment de tradiție pentru profesiile liberale din România, Conferinţa “Ziua Profesiilor Liberale din România“. Organizată de Uniunea Profesiilor Liberale din Romania, conferința se va desfășura pe două paneluri, orientate pe problemele specifice ale breslei, sub titulatura „Profesiile liberale-oportunități și riscuri“.

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, este invitat al evenimentului prestigios din capitală și va avea o intervenție pe tema „Preocupările actuale ale Parlamentului European privind profesiile liberale”.

Umanista vine direct de la Kiev, unde a repurtat un succes major: în cadrul Conferinței Euronest, Grapini a avut de partea sa toate delegațiile țărilor membre ale Parteneriatului Estic (Georgia, Ucraina, Moldova, Armenia, Azerbaidjan) și colegii din Parlamentul European, obținând 100% voturi în favoarea raportului său, numit ”Situația femeilor pe piața muncii în țările din Est”! Cu o experiență solidă în domeniul antreprenoriatului, joi, la București de această dată, umanista Maria Grapini va aduce informații din PE, din postura de membru al Comisiei pentru Piață Internă și Protecția Consumatorului.

„Mulțumesc pentru invitația la această ediție importantă a conferinței, profesiile liberale sunt, categoric, un motor al economiei naționale, iar lucrătorii acestui domeniu extraordinar de incitant oameni serioși și dăruiți!”, a declarat Maria Grapini.

A zecea conferință a profesiilor liberale va primi și mesaje din străinătate, din partea unor instituții europene și ale unor organizații de profesii liberale la nivel european și mondial, cum ar fi Uniunea Mondială a Profesiilor Liberale-UMPL, Consiliul European al Profesiilor Liberale –CEPLIS, respectiv Comitetul Economic și Social European-CESE.

La eveniment vor participa preşedintele Uniunii Profesiilor Liberale din România, ministrul Justiției, reprezentanți ai Parlamentului și ai organizațiilor de profil.