[fusion_text]

Miercuri, 5 aprilie, Parlamentul European a avut drept punct principal pe ordinea de zi subiectul Brexit. S-au dezbătut scopuri şi priorităţi, paşi şi calendare, condiţii şi avantaje, în negocierile dintre UE şi Marea Britanie, post divorţ, cel puțin declarativ amiabil.
Concluzia dezbaterii Brexit a fost una importantă, în opinia europarlamentarului român Maria Grapini, care și-a arătat încă o dată îngrijorarea pentru perspectivele sociale ale celor direct afectați: drepturile cetăţenilor pe primul loc, întotdeuna! Grapini a explicat şi a votat Rezoluția oficială, referitoare la negocierile cu Regatul Unit, negocieri ce se vor întinde pe următorii doi ani.

“Nu voi accepta să fie afectate drepturile lucrătorilor, cele patru libertăți fundamentale ale cetățenilor europeni și drepturile cetățenilor români aflați în Marea Britanie. Doresc să existe transparență în negociere și profesionalism, atât în condițiile de ieșire a Marii Britanii, cât și în acordurile comerciale viitoare, care nu trebuie să dezavantajeze economia UE. Ieșirea Marii Britanii nu trebuie să afecteze securitatea în Europa și în lume și nici viața cetățenilor”, a declarat europarlamentarul român.

Maria Grapini a avut, tot miercuri, o poziţie dură la adresa liderului formaţiunii eurosceptice UK Independence Party, Nigel Farage, cel care a provocat de altfel Brexitul şi care a catalogat Parlamentul European drept ”un loc al mafioților și al gangsterilor”.

Europarlamentarul a caracterizat discursul liderului britanic ca ”impertinent”.

”A numit Parlamentul European un loc al mafioților, al gangsterilor! El a stat mai mult de zece ani în Parlamentul European. Să înțeleg că e mafiot?”, a scris Maria Grapini, pe pagina sa de socializare.

Rezultatul votului de miercuri, din PE, pe Brexit a fost următorul: 516 pentru, 133 împotrivă şi 50 de abțineri.

[/fusion_text]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *