Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a participat, miercuri, 9 mai, la evenimentele organizate la Timișoara, în Piața Libertății, de Ziua Europei. Alături de umanistă au fost toți liderii administrației locale și județene și numeroși timișoreni.

În cuvântul oficial adresat celor prezenți, Maria Grapini a insistat pe semnificația triplă a zilei de 9 mai, cu accent pe contextul istoric extraordinar din 1877, când Adunarea Deputaţilor a votat Moţiunea lui Mihail Kogălniceanu, care consfinţea independenţa de stat a Principatelor Unite.

Umanista a preferat diplomația, în locul tonului critic la adresa modului în care autoritățile României înțeleg să lupte pentru o cauză comună, dincolo de orgolii sau doctrine politice, și a cerut UNITATE. Pentru Maria Grapini Anul Centenarului este o bornă cu semnificații profunde, de start în renașterea empatiei naționale.

“Toți reprezentanții României trebuie să se unească pentru România! Nu contează partide sau campanii, contează un ideal extraordinar! Îmi doresc să luptăm cu toții pentru ca țara noastră să beneficieze de același tratament ca și celelalte state europene, însă, pentru un astfel de obiectiv, trebuie să fim UNIȚI!”, a spus, în deschiderea oficială, Maria Grapini.

Ulterior, umanista, alături de autorități, a vizitat standurile consulatelor onorifice și ale ONG-urilor, deschise în Piața Libertății, special de Ziua Europei și a făcut o plimbare cu tramvaiul turistic.

Maria Grapini a transmis, recent, tuturor românilor un mesaj de suflet: “În An Centenar, România merită să fie felicitată și onorată. La mulți ani, României, la mulți ani Europei! La mulți ani românilor, oriunde s-ar afla! Sărbătorim împreună unitatea, diversitatea, cultura, solidaritatea, dialogul și civilizația!”.