Sosită acasă, pentru a participa la Adunarea Generală Anuală a Asociației Seniorilor din Municipiul Timișoara (ASMT), Maria Grapini a transmis mesaje puternice, sâmbătă, 6 aprilie, în prezența a peste 100 de oameni cu părul alb și mintea vie.

Europarlamentarul este președinte de onoare al ASMT, initiator și co-partener al sutelor de acțiuni sociale, culturale sau educative pe care membrii Asociației le-au derulat de 15 ani, în Timișoara.

“Am venit cu drag, astăzi, aici, îmi place mult ceea ce faceți, vă felicit pentru atitudine și dăruire, în ciuda numelui asociației noastre, parcă întineresc, de fiecare dată când ne vedem! Unitatea Asociației Seniorilor trebuie păstrată, pentru că seniorii garantează unitatea României! Sunteți plini de viață și de initiative, orașul vă cunoaște, lumea vă respect, e important și onorant!“, a spus, în deschiderea întâlnirii, Maria Grapini.

Europarlamentarul a adus raportul de activitate consistent, realizat pe baza luărilor de cuvânt, a interpelărilor și a acțiunilor numeroase din PE, dar și ultima carte publicată, Viața ca un joc de șah, pentru a le oferi celor prezenți. Stocul s-a epuizat repede, spre bucuria colegilor săi de Asociație.

“Consider că democrația este ca un joc de șah, cu reguli care sunt respectate de fiecare, indiferent de poziția socială, pion, rege sau regină, trebuie să prețuim fiecare om, profesie și competență și să privim societatea mai larg, în perspectivă, logic și corect. Misiunea mea este țara mea! România noastră merită apărată, eu asta am făcut și fac în mandatul prezent, asta voi face și în cel viitor, dacă voi ajunge din nou în Parlamentul European! Sunt fericită că m-au răsplătit cei de la Bruxelles cu cel mai important premiu pe care îl poate primi un europarlamentar – MEP AWARD pentru activitatea din Comisia IMCO – iar cei din țară, la o zi distanță, cu premiul “Femei care schimbă România”. Declar din nou, așa cum am transmis și presei la momentul respectiv, nu sunt doar premiile mele, sunt recunoașterea României!”, a mai spus, la Timișoara, Maria Grapini.