Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a emis, luni, 12 noiembrie, o poziție oficială dură, la adresa celui mai recent demers al Monicăi Macovei, catalogat de umanistă drept unul mârșav și mincinos.

Macovei a transmis celor 751 de eurodeputați din PE o scrisoare în care dă verdicte personale în cauze complexe, aflate în Justiție, dar nesoluționate la această oră. Macovei atacă PSD, în stilul sinuos care a consacrat-o, plusând și amenințând

“Macovei este o trădătoare de țară! Într-un moment în care România este, din nou, pe agenda PE, dintr-o perspectivă nefericită, acum, când așteptăm raportul de țară ce se anunță defavorabil, chiar e momentul să mai arunci și tu, teoretic român în cuget și simțiri, cu noroi, jigniri, acuze nedemonstrabile? E o scrisoare plină de acuze, nu de fapte dovedite! Ca fost ministru al Justiției, ar trebui să știe că nu poate acuza dacă nu sunt probe si nu poate da verdicte dacă nu sunt decizii definitive! Sau, cine știe, ca fost procuror comunist, aceasta o fi fost rețeta ei la care nu poate renunța?! Sunt revoltată și îi rog pe români să analizeze serios aceste comportamente deviante care ne aruncă o dată în plus țara într-un haos mediatic și politic! Ce demonstrăm noi Europei? Rușine, Macovei, vei avea în istorie o rubrică sumbră!”, a declarat Maria Grapini.

http://www.mariagrapini.ro/wp-content/uploads/2018/11/ROMANIA_OCCRP-IMMEDIATE-RELEASE-ENGLISH.pdf