Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, în 20 septembrie 1993, dar s-a decis ca ea să fie sărbătorită pe 15 mai a fiecărui an. Momentul reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor. Anul 1994 a fost declarat An Internațional al Familiei, iar, din 1995, Ziua Familiei este sărbătorită în numeroase țări de pe glob cu scopul de a sensibiliza opinia publică și de a sublinia importanța familiei.

Familistă convinsă, susţinătoare a celor mai de preţ tradiţii româneşti, umanista Maria Grapini, europarlamentarul cu cea mai intensă activitate din PE, a transmis un mesaj de suflet tuturor celor care preţuiesc încă valori certe şi repere solide.

“Transmit tuturor familiilor de români, oriunde s-ar afla, multă sănătate, unitate, iubire şi solidaritate! Ca umanistă, dar si ca un om care provine dintr-o familie numeroasă şi modestă, cu posibilităţi financiare reduse, ştiu cât de mult contează dragostea, respectul si unitatea familiei.  Cu toţii, trebuie sa încurajăm si să sustinem familia, copiii, educatia. La multi ani tuturor familiilor! Tinerilor le urez să-şi dorească şi să-şi intemeieze familii trainice, bazate pe iubire şi solidaritate. Fără repere, suntem pierduţi!”, a transmis europarlamentarul PPU-sl Maria Grapini.