Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a avut, vineri, 7 septembrie, o întâlnire cu Pavel Ernest Dupta, consul onorific al Republicii Macedonia la Timișoara, în care a insistat pe necesitatea stabilirii unui drum solid european, având în vedere faptul că Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei se află în negocieri de aderare cu UE.

Umanista a vizitat Consulatul de la Timișoara – consulat care are ca obiective promovarea colaborării dintre Macedonia și județele Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți și Dolj – chiar înainte cu o zi de Ziua Națională a Macedoniei. În această idee, Grapini a transmis un mesaj puternic consulului Pavel Ernest Dupta, dar și macedonienilor de pretutindeni.

Lozinca guvernului Republicii Macedoniei pentru candidatura la UE este „Și soarele este o stea”, cu trimitere la soarele de pe drapelul țării, dar și la stelele de pe drapelul european, ele fiind afișate împreună în logoul oficial al candidaturii.

“Sper ca Republica Macedonia să urmeze calea europeană! Și soarele este o stea! Uniunea Europeană este familia noastră, sper să devină și a dumneavoastră! Avem nevoi, idealuri și ținte comune! Pe 8 septembrie, și România și Republica Macedonia sunt în mare sărbătoare, noi prăznuim Nașterea Maicii Domnului, dumneavoastră Ziua Națională. Vă transmit un La mulți ani sincer și mult succes pe drumul bun pe care ați pășit!”, a declarat, europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, la Timișoara.