Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a transmis, de la Bruxelles, un mesaj de condoleanțe, după vestea tristă, de marți, 24 aprilie, pricinuită de moartea marelui român, Dinu C.Giurescu.

Dinu C. Giurescu, născut pe 15 februarie 1927, la București, a fost istoric și politician, membru titular, din anul 2001, al Academiei Române, deputat în Parlamentul României și vicepreședinte al Partidului Conservator (UMANIST).

Umanista Maria Grapini a transmis familiei academicianului un mesaj emoționant.

“Am fost onorată să stau în băncile Parlamentului alături de academicianul Giurescu – un patriot desăvârșit! Țin minte și acum faptul că, după ședințe, mergeam în biroul Grupului Umaniștilor. Domnia Sa a fost pentru scurt timp în potitică si doar la Partidul Umanist! Și-a dat demisia din Parlament, întristat de calitatea politicii, de neputința de a face schimbările pe care și le dorea! Mi-a spus că se va dedica scrisului, în putinii ani pe care îi mai are de trait

Aș dori ca, măcar post mortem, să reușim să-i îndeplinim dorința:  istoria adevarată a României să fie repusă la locul ei, să respectăm scara valorilor, păstrarea valorilor, să luptăm pentru redarea demnității românilor și a independentei României! Academicianul Giurescu ar merita să fie în cărțile noastre de istorie! Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumină!”, a transmis europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini.