Conferințele BookLand Evolution sunt o inițiativă originală de apropiere și parteneriat între cei care au reușit în viață și cei care pornesc în ea. An de an, caravana poveștilor de succes poposește în 23 de orașe și îi așează la aceeași masă a discuțiilor libere și deschise pe cei care constituie modele profesionale și pe tinerii care caută răspunsul celei mai grele întrebări personale: viața mea încotro?

Cum România are personalități care merită promovate, succesul conferințelor a fost unul evident. Tinerii au fost captați de prezentările la care au asistat, au pus întrebări, au cerut secretele unei reușite sigure, au aflat că nu există…au înțeles că drumul unei vieți profesionale împlinite trece printr-o succesiune obligatorie de cuvinte: muncă, seriozitate, ambiție, interes, maturitate, implicare!

Timișoara a fost, la rându-i, vizitată de caravana BookLand Evolution și a făcut o figură foarte frumoasă. Evenimentul s-a bucurat de invitați extraordinari și public interesat.

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, speaker la BookLand Evolution, a fost primit cu interes de către tinerii sosiți la Universitatea de Vest, elevi sau studenți. Implicată, model de combativitate pentru mulți dintre tineri și nu numai, cu o experiență de viață și cu reușite profesionale de excepție, Maria Grapini s-a bazat și se bazează pe tineri.

Umanista și-a structurat prezentarea pe idei concrete, ce vizează un start bun în viață, exemplul personal fiind unul puternic: fata de la țară, dornică să găsească acel “încotro?” într-un mod curat, serios și programat, elevă bună, studentă și mai bună, inginer textilist interesat veșnic de evoluție și nou, manager de fabrică, om de afaceri de succes, politician conștient de faptul că drumul spre sufletele oamenilor trece obligatoriu prin empatie și bunătate, ministru inovativ, europarlamentar exemplar, în fapt cel mai activ al României! Maria Grapini le-a vorbit tinerilor despre umanism, nu ca doctrină, ci ca scop în viață. Deviza personală „Se poate!” a fost foarte bine percepută și înțeleasă imediat. Europarlamentarul PPU-sl a lămurit și dilema privitoare la posibilitatea îmbinării celor două planuri ale existenței, profesional respectiv personal, povestindu-le tinerilor prezenți la Universitatea de Vest despre căsnicia sa, de 40 de ani, despre familie și nepoți, despre fericirea care poate fi găsită, și în casă, și la birou, dacă nu-ți pierzi reperele. Maria Grapini nu și le-a pierdut vreodată!

Europarlamentarul PPU-sl i-a premiat, în final, pe toți cei care au pus întrebări, cu cea mai recentă carte a sa, ”Mărturisiri”, volum în care tinerii pot găsi și citi decalogul de care nu s-a despărțit toată viața.

“Principiile de viață nu ți le schimbi în funcție de poziția socială, si nici în funcție de câți bani ai!”, este crezul Mariei Grapini.