Ziarul BURSA a organizat, în acest sfârşit de săptămână, Gala BURSA „Deceniul European din Centenarul României”, în scopul de a premia companii din diferite domenii de activitate care au performat în cei zece ani de la aderarea la Uniunea Europeană, dar şi personalităţi marcante ale domeniului.

Publicaţia a decis ca, printre premiile acordate, să se numere şi unele oferite prin votul publicului, în cadrul unui sondaj, care s-a încheiat duminică,19 noiembrie, la ora 23:59.

O secţiune aparte s-a referit la europarlamentarii români, solicitându-se opinia publicului în privinţa celui mai reprezentativ.

În urma unui vot susţinut, umanista Maria Grapini a ieşit învingătoare, cu 31% din opţiunile românilor votanţi, la diferenţă mare de următorul clasat, cu 18%.

Surpriza a fost una imensă pentru europarlamentarul PPU-sl, cu atât mai mult cu cât nu ştia de această competiţie şi de campania ziarului BURSA.

Marţi, 21 noiembrie, în cadrul unui eveniment festiv, publicaţia îi premiază pe câştigători.

Cel mai reprezentativ europarlamentar pentru români, umanista Maria Grapini, nu va putea merge la gala de onoare, pentru că este în PE. A transmis, în schimb, un mesaj.

“Mulţumesc Ziarului Bursa pentru Gala organizată, îndeosebi pentru exercițiul democratic iniţiat, oferind posibilitatea cetăţenilor să-i voteze pe cei care reprezintă cel mai bine România, în artă, afaceri, industrie, domeniul bancar, dar şi în PE. Sunt onorată şi mulţumesc public tuturor celor care m-au votat! Regret că nu pot fi prezentă în această seară, să-mi preiau premiul, dar obligațiile mele de europarlamentar mă fac să rămân la Bruxelles, cu atât mai mult cu cât, astăzi, voi prezenta doua proiecte de Directive, pentru care sunt raportor”, a transmis, din PE, Maria Grapini.