[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”undefined” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Marți, 20 februarie, în Parlamentul European, a avut loc o nouă dezbatere pe teme de integrare, coeziune, subiecte importante ale UE. Inevitabil, s-a ajuns și la subiectul extinderii spațiului Schengen, prin discursuri care, teoretic, sună foarte bine, dar care nu rezolvă problemele concrete, spre exemplu, ale României și Bulgariei.

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a forțat prelungirea acestei teme dureroase pentru țara noastră, printr-o nouă luare de poziție publică și pertinentă, astfel că europenii prezenți la dezbatere au fost martorii unei apărări veritabile pro România! Umanista a vorbit argumentat și a punctat acolo unde doare.

“Se solicită, din nou, Consiliului admiterea României și Bulgariei în spațiul Schengen, pentru că cele două țări îndeplinesc toate condițiile de intrare!  Este bine ca deciziile să se ia pe bază de fapte, și nu de presupuse riscuri, de acord. Provin din mediul de afaceri și vă spun că dacă aș fi încercat să nu iau nicio decizie, pentru că veneau riscurile din toate părțile, probabil că n-aș fi putut să dezvolt niciodată o afacere! Cred că oamenii politici trebuie să înțeleagă acest mecanism. România are cel mai mic risc, din punct de vedere al atacurilor teroriste,  a tot ceea ce dorim să nu avem în UE, un risc mult mai mic decât țara care se opune în Consiliu intrării celor două țări în Schengen! Dacă cetățenii din țara mea au dorit înainte de intrarea în UE un procent foarte bun pro aderare, acum scade și în România acest procent! Ce vrem prin aceste decizii? Să împingem cetățenii înspre euroscepticism? Sunt foarte des întrebată de ce nu intrăm în Schengen? Oamenii de afaceri au un cost suplimentar, cetățenii nu se bucură de toate drepturile! O singură țară e mai puternică decât majoritatea? Parcă este inversată regula democrației, dacă o minoritate decide pentru o majoritate!”, a declarat, marți, la Bruxelles, Maria Grapini.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *