Recentele declarații ale eurodeputatei socialiste, Ana Gomes, la adresa partidului de guvernământ din România au primit imediat o replică acidă din partea europarlamentarului Maria Grapini. Grapini a făcut declarațiile, cunoscând-o prea bine pe portugheză, din grupul în care au activat împreună, S&D, dar și din informațiile publice prezente în media natală și internațională.

Spre exemplu, Procuratura din Portugalia a solicitat în două rânduri ridicarea imunității pentru Ana Gomes, din cauza declarațiilor și a pozițiilor extremiste, exprimate public, în repetate rânduri.

“Dacă este corectă, de ce nu și-a dat demisia? Ceea ce nu se știe, sau, mă rog, nu se dorește a fi făcut public, este realitatea că Ana Gomes nu a mai fost pusă pe listă de partidul ei tocmai din cauza pozițiilor extremiste! În grupul S&D, este frecvent criticată pentru că face numeroase acuzații,  fără probe. Săptămâna aceasta, a atacat Malta și Slovacia cu noi acuzatii murdare la care, evident, maltezii și slovacii i-au cerut probe”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

Mai mult, eurodeputatul român a fost în aceeași delegație cu portugheza, în Malta, Grapini ca reprezentant al grupului S&D, Gomes din partea comisiei de control EUROPOL (cazul ziaristei malteze ucise). Ulterior, Maria Grapini și-a exprimat revolta, în Parlamentul European, pentru declarațiile făcute de aceasta, fără fundament și împotriva evidențelor.

“În grup am arătat că ce spune ea nu sunt adevăruri. Guvernul maltez ne-a primit deschis, iar primul ministru a răspuns la toate întrebările. Dar, ea cere o absurditate: primul ministru să grăbească ancheta! Păi asta ar însemna imixtiune în Justiție! Tocmai asta nu trebuie să fie! Anchetele trebuie să se facă fără intervenția guvernului sau a președintelui unei țări. PE nu e instanță, nu dă verdicte! Verdictele se dau în instanțe! Asta nu a înțeles Ana Gomes!”, a mai declarat europarlamentarul român, Maria Grapini.