Devoalarea documentului oficial al Comisiei Europene de către reprezentanții mass-media din România, catalogat drept anacronic pentru orice democrație sănătoasă, a stârnit nemulțumiri majore în rândul politicienilor care au curajul să vorbească și să sancționeze deraparaje grave, într-un timp al tăcerii…

Umanista Maria Grapini se numără printre aceștia, și nu doar de acum, ieșirile sale în subiectele fierbinți ale societății românești fiind cunoscute și salutate de românii care înțeleg că actuala stare de fapt este potrivnică unui mediu normal de existență.

Europarlamentarul PPU-sl a continuat demersurile pentru aflarea adevărului în privința documentului transmis de Comisia Europeană  Guvernului României,  în 10.10.2012 – despre care aflăm abia acum! – document care cuprinde o listă de cerințe cu privire la  MCV, dar și nume de persoane/dosare din Justiție. Maria Grapini cere ferm CE să exprime public o poziție în privința unor asemenea ingerințe, nemaiîntâlnite în lumea democratică a Europei.

“Documentul cuprinde 21 de puncte, iar, la punctul 20, Comisia Europeană a indicat o listă  cu politicieni români  care aveau probleme cu justitia, pentru care s-a cerut urgentarea anchetării.

Considerati că, în această situație concretă, Comisia Europeană și-a depășit competențele și, dacă da, atunci care ar fi consecințele asupra acelor persoane care au transmis această solicitare către Guvernul României?”, a scris europarlamentarul PPU-sl.