Parlamentul European nu este în sărbătoare, astfel că, luni, 28 mai, aleșii au avut un plen consistent la Strasbourg, cu teme de interes imediat și important.

Românca Maria Grapini declarase, la finele săptămânii trecute, după evenimentul de la Timișoara, cu mașini coreene nepoluante pe bază de hidrogen, că va prezenta colegilor europarlamentari ingenioasa invenție, pe care o susține și încurajează, și s-a ținut de cuvânt. Umanista a intervenit în plenul european, pe tema Deciziei adoptate de Comisie în subiectul celui de-al treilea pachet privind mobilitatea.

Europarlamentarul PPU-sl a salutat armonizarea rezultată, insistând, din nou, pe necesitatea includerii IMM-urilor în acest domeniu gigant al transportului din UE. Interventia umanistei a fost în calitate de membru al Comisiei de Transport și Turism respectiv de raportor pentru autoturisme cu combustibili alternativi.

“Dorim o mobilitate sigură, curată și conectată, însă aceste lucruri țin de niște condiții, în primul rând de calitatea infrastructurii. Pentru a avea o securitate a transporturilor, avem nevoie de o infrastructură bună, la nivel european, la nivel național, pe toate drumurile pe care circulă autovehiculele. Apoi, evident, avem nevoie de o industrie constructoare de mașini performantă, care să poată să ofere modele noi, avem nevoie de cercetare și inovare și nu în ultimul rând avem nevoie de susținerea potențialului IMM-urilor, de a intra în această industrie și a putea să producă la nivel european! De ce nu, să fim și pionieri în producția de autovehicule cu combustibil alternativ. Recent, am participat la un test cu mașini cu hidrogen, în țara mea, și am putut să beau apa de la evacuare, curată! Iată că putem să atingem și această problemă a aerului curat pe care îl respirăm!”, a declarat umanista Maria Grapini, în plenul PE de la Strasbourg.