Dezvăluirile recente apărute în media românească, pe tema adopției făcute de premierul Viorica Dăncilă, în anul 1990, au degenerat în comentarii răutăcioase și glume ironice deplasate, spre deliciul celor care confundă omenia cu politica.

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a reacționat, marți, 22 ianuarie, foarte dur, condamnând vehement opiniile situate, în opinia ei, la limita de jos a unei societăți moderne și civilizate.

“Să înfiezi un copil e o binecuvântare! Să faci glume pe seama asta e o erezie! Nu-mi vine să cred unde s-a ajuns, în țara mea, în ceea ce-i privește pe unii și alții, mari deontologi, în accepțiunea lor, în fapt niște oameni de joasă speță! Premierul României a decis să salveze o viață și-a salvat-o! Fără publicitate, discret și elegant. Alții… au preferat să intre în afaceri discutabile cu adopțiile de copii. Cine e de partea bună a omeniei? Judecați dumneavoastră. Este inacceptabil și imoral să discuți, în termeni altfel decât foarte serioși, despre vieți de copii abandonați, despre salvatori providențiali și despre conștiință înaltă. Doamna Viorica Dăncilă merită toată prețuirea noastră și o admirație ce se cere exprimată public și ferm, imediat! Dacă mai multe familii ar urma exemplul premierului României, țara noastră s-ar putea salva în cel mai delicat și frumos mod posibil! Ca femeie și mamă, nu pot accepta modul incalificabil în care a fost folosit un gest uman de către oameni fără Dumnezeu! Vreau să felicit familia Dăncilă pentru cel mai nobil gest, acela de a crește un copil!“, a transmis europarlamentarul umanist, Maria Grapini, de la Bruxelles.