Ambasada Marii Britanii a exprimat, vineri, 1 septembrie, un punct de vedere oficial, pe subiectul fierbinte al modificărilor propuse de către ministrul de Justiție al României.

Ambasada Marii Britanii la București a precizat că își exprimă speranța că modificările aduse Legilor Justiției vor avea „rolul de a sprijini și dezvolta progresul important realizat de România, în ultimii ani, în lupta împotriva corupției” și că „este responsabilitatea României să decidă cu privire la legislația proprie, în conformitate cu Constituția și cu procedurile parlamentare”.

Cel mai activ europarlamentar român, umanista Maria Grapini, a reacționat la această declarație, felicitând poziționarea reprezentanței diplomatice britanice.

“Iată că se poate! Mă bucură și apreciez faptul că există ambasade neutre, care nu impun, care nu sugerează rele ipotetice, care nu amenință! E corectă această poziție, e logică o asemenea abordare! Ambasada Marii Britanii pune, obiectiv, problema, este clar, și în opinia diplomației britanice, că modificarea legislației pe Justiție este problema României, evident cu respectarea Constitutiei!”, a declarat europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini.