Acţiunile europarlamentarului Maria Grapini în domeniul educaţional continuă, astfel că după participări la festivaluri şi concursuri din România şi Serbia, în 30 aprilie, Grapini va ajunge în Republica Moldova. Mai precis, la Cărpineni, europarlamentarul român va fi invitatul de onoare al ediţiei cu numărul cinci a concursului literar „Moştenitorii”, organizat de Şcoala Gimnazială.

“Mă bucură acestă invitaţie, merg în Republica Moldova, ori de câte ori am ocazia, cu cea mai mare emoţie! Sunt oameni dragi, calzi si mai ales români adevăraţi! Am fost invitată să le vorbesc tinerilor, copiilor, elevilor din Şcoala din Cărpineni şi din regiune despre cultură şi educaţie, despre cât de important este să înveţi, să acumulezi, să-ţi proiectezi un viitor sigur. Cartea, în opinia mea, este reţeta certă de a-ţi asigura o profesie solidă şi o viaţă bună!”, a declarat europarlamentarul român.

Maria Grapini îi va premia pe cei mai buni elevi, câştigătorii concursului literar “Moştenitorii” şi le va oferi cărţi preţioase, donate de către Radu Ciprian Pop, jurnalist şi iubitor de ţară.

Europarlamentarul român este recunoscut pentru implicarea în acţiuni educative, care îi au în prim-plan pe copii, dar şi pentru sprijinirea comunităţilor de români din afara graniţelor ţării.