Antena 3 a prezentat, vineri seara, un document, bombă pentru situația și așa inflamată a societății românești, după tensiunile inimaginabile create în jurul noilor legi ale Justiției, document prin care secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou, contrazice reprezentanța din România!

Concret, Comisia cere proiectele de legi pentru analiză și face niște scurte considerații din care NU reiese că nu este de acord cu ceva sau că se opune demersurilor românești.: „Considerăm că este de maximă importanță recomandarea Comisiei pentru transparență și predictibilitate a întregului proces legislativ, în care Guvernul și Parlamentul au luat în considerare corespunzător consultările cu autoritățile relevante, în particular, în acest caz, cele judiciare, ca și recomandările Comisiei de la Veneția”.

În țară, s-a creat impresia, cât se poate de oficială, că organismul european este, la rându-i, îngrijorat de posibile afectări ale statului de drept – motto nefericit al ultimelor zile – pentru că Angela Cristea, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, a emis un comunicat în care asta spunea…

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a reacționat dur la această situație, printr-o declarație pe măsură: “Solicit revocarea șefei Reprezentanței CE în România, Angela Cristea, care și-a permis să dezinformeze cetățenii români, instigând, indirect, la manifestări publice! Poziția CE este cu totul alta și spun acest lucru ca membră a Comisiei LIBE! Suntem în fața unui caz incredibil, mi-aș permite să spun unic! Reprezentantul unui for european important vorbește fără să aibă girul acestui for! Consider că doamna Angela Cristea face jocuri periculoase, de neadmis în democrația europeană, și că trebuie să plece urgent din această poziție! “, a spus umanista Maria Grapini.